de wettelijke garantie beschermt de consument

Het basisprincipe is dat het product dat je wordt geleverd in overeenstemming is met de overeenkomst die je afsloot met de verkoper : 
  • het product stemt overeen met de gegeven beschrijving of het getoonde model,
  • is geschikt voor het gebruik dat je ervan wenst te maken, dat je bij de aankoop werd medegedeeld en door de handelaar werd aanvaard, 
  • voor het gebruik waartoe goederen van dezelfde soort gewoonlijk dienen. 

Kortom, als het product de kwaliteit en prestaties biedt die je mag en kan verwachten.  Zoniet heeft het product "een gebrek".

Bij garantie gaat het dus om een gebrek dat aanwezig was bij de levering en zich manifesteert binnen een termijn van 2 jaar te rekenen na de levering. Indien je het gebrek vaststelt in de eerste 6 maand na de levering, dan wordt dit ook altijd vermoed aanwezig te zijn geweest bij de levering en hoef je dit niet aan te tonen.  Na 6 maanden gebruik moet de klant aantonen dat het gebrek reeds bij levering bestond. 

Het gebrek waarop garantie bestaat, bestond dus bij de levering, maw het is eigen aan het product of heeft zijn oorzaak in een foute productie.  Is het gebrek het gevolg van een uitwendige oorzaak (bvb een val, beschadiging, verkeerd gebruik, een verkeerde montage  ...) dan valt dit niet onder de garantie.  Laat dus zo nodige vakkundige montages door ons uitvoeren, dan blijft uw garantie verzekerd. 

De wettelijke garantie is dus 2 jaar, met een kostenloos herstel of vervanging. 
Over ons

Over ons

Uw vertrouwde partner voor leuke stoelen, functionele tafels, comfortabele relaxen en klein meubilair.

Een familiebedrijf gelegen te Poperinge, met tevreden klanten in heel Vlaanderen en ver daarbuiten.
 
klik hier door voor meer over ons en onze winkel