stoelen zijn gemaakt om goed op te zitten

Het ergonomisch comfort moet prima zijn en de techniek moet duurzaam zijn.

Stoelpoten zijn gemaakt uit hout, kunststof zoals polypropyleen of polyurethaan, of metaal zoals staal of alu.
In functie van de gebruikte materialen voorziet de fabrikant passende doppen onderaan de stoelpoten. Zij hebben als doel de stoel stevig op de vloer te plaatsen en de vloer zacht te raken en niet te beschadigen. Deze doppen hebben niet de bedoeling om de stoel makkelijker te laten schuiven.

Stoelen verplaatsen we door ze op te heffen en terug op de vloer neer te plaatsen.
Als we stoel verschuiven terwijl we op de stoel zitten, dan slijten we overmatig de stoel, de doppen en de vloer. 
 
Goeie doppen zetten de stoel stabiel op de vloer :
Doppen zijn meestal vervaardigd uit materialen die de stoelpoten sterk op zijn plaats houden, zodat de stoel niet neerwaarts gaat uitbuigen. Met andere woorden, wanneer we op de stoel zitten en hem dus belasten, hebben de poten de natuurlijke neiging om uiteen te gaan. 
Die goeie doppen houden de stoelpoten stabiel op hun plaats, wat de duurzaamheid van de constructie van de stoel ten goede komt.
Het aanbrengen van zachte feuters onderaan de stoelpoten komt de stabiliteit van de stoel niet altijd ten goede. De poten gaan makkelijk uit elkaar schuiven. 
 
Goeie doppen zetten de stoel veilig op de vloer :
De doppen van de stoel willen de vloer ook beschermen en dus zijn ze zacht en vriendelijk. Wanneer we de stoel over de vloer slepen en vooral wanneer we dit doen terwijl we op de stoel zitten, slijten deze doppen snel af.
Een gladde vloer is dan nog een hulp, ruwere vloeren of groeven zijn minder dop vriendelijk. 
Opgelet, hou de vloer net. De stoelpoten met passende dop zullen de vloer niet beschadigen. Echter wanneer er zich iets tussen de dop en de vloer bevindt, kan dit bij het zitten en vooral bij het verschuiven van de stoel een mogelijke aanleiding zijn tot lichte beschadiging van de vloer.  
 
Tips :
  • Hou er u dus aan om de stoelen bij het verplaatsen op te heffen en vooral niet te verschuiven terwijl je op de stoel zit, bvb bij het in en uitstappen aan tafel.
  • De doppen aan de stoelpoten hebben dus een belangrijke functie voor de stoelconstructie en zijn duurzaamheid. 
  • Gebruik steeds de vier poten van de stoel en verschuif nooit terwijl u op de stoel zit.

op zoek naar beschermdoppen, glijders, wielen..  voor uw stoelen, tafel... ga even langs bij  specialist Floorfriendly ! 
Dank u !

Dank u !

voor de fijne samenwerking en het aangename vertrouwen.